despre parc balnear toroc

Despre Parc Balnear Toroc se pot spune multe, iata cateva informatii interesante

Despre Parc Balnear Toroc putem sa spunem ca este unul din cele mai frumoase parcuri balneare care este situat in Dej, judetul Cluj, pe Dealul Cabdicului ,ce ofera un peisaj ca din poveste. Parcul a fost realizat cu banii Uniunii Europene, si a fost inaugurat in 15 mai 2010.

Inainte ca Torocul sa devina unul dintre cele mai frumoase parcuri balneare din zona, in aceste zone ale parcului se exploata sare inca de pe vremea romanilor. In urma acestor activitati s-au format o salba de lacuri si balti, din care cel mai mare lac este cel de la Toroc, restul lacurilor fiind vechi exploatari de sare abandonate de atunci. Aici s-au gasit izvoare de apa hipersaline iar pe baza acestora s-a dezvoltat partea de balneo, prin care Parcul Balnear Toroc a devenit o statiune pe care din ce in ce mai multi turisti o viziteaza si o reviziteaza.

Parcul se intinde pe o suprafata de 40.000 mp, cu un lac natural de 1600 mp care este atractia principala de catre cei care ne viziteaza.

Parcul Balnear Toroc cu trecerea anilor a trecut prin mai multe faze de modernizare, astfel a devenit un mini Aqua Parc dotat cu mai multe priscine mari pentru adulti cu apa dulce si sarate, piscine pentru copii, tobogane, umbrele si sezlonguri de plaja, dusuri si numeroase atractii turistice.

Modernizarile din 2017 au adus multe noutati pentru cei care vor trece pragul Parcului Balnear Toroc, pe langa lacul sarat, vor beneficia de un bazin pentru adulti cu o suprafata de 700 de mp, un bazin cu apa sarata cu o suprafata de 113 mp, un alt bazin pentru copii cu o suprafata de 96 de mp, plaja extinsa și 3 tobogane care coboara de pe versantul dealului.

Pentru iubitorii sporturilor s-au amenajat terenuri de sport: fotbal, tenis de camp, volei si un teren multifunctional (baschet,handbal, minifotbal).

Torocul ofera relaxare pentru cei care il viziteaza, dar este frecventat si pentru proprietatile sale terapeutice pentru tratarea diferitelor afectiuni pe care lacul le ofera si bazinele cu apa sarata, cazile cu apa hipersalina si bazinele cu namol.

Statiunea in programul estival (15 iunie - 30 septembrie) ofera vizitatorilor o alternativa avantajoasa de a petrece timpul liber, concediul sau un weekend relaxant in natura departe de zgomotele masinilor, iar in extrasezon ofera relaxare in incinta complexului, unde sunt amenajate numeroase piscine, saune si cazi cu hidromasaj.